O podjetju
Akumulatorji
O akumulatorjih
CTEK polnilci
Olja in maziva
O oljih in mazivih
Novice
Kontakt
ISKALNIK AKUMULATORJEV

 
DOBRO JE VEDETI
 
PRIPOROČITE NAS
Vpišite e-mail osebe, za katero menite, da bi jo zanimala naša spletna vsebina.
Vaše ime:
Email:
 
PRIJAVA NA e-NOVICE
Za novosti v naši ponudbi se lahko prijavite na e-novice.
Ime:
Email:
 
FUCHS Silkolene - olja in maziva OLJA IN MAZIVA

Znano je, da imajo izdelki Silkolene originalne recepture. To so znanstveno raziskana, kemijsko napredna, specializirana motorna olja za motorna kolesa in ne samo preimenovana avtomobilska olja. Tehnične prednosti ki so omogočile, da Silkolene predstavi napredno tehnologijo Electrosyntec, izhajajo iz letalske industrije, znanstvenih raziskav in nenehnih testiranj v ekstremnih razmerah z našimi tekmovalnimi ekipami.

FUCHS Silkolene - olja in maziva za vaš motor RACE - kompletna paleta maziv, izdelana za visoko obremenjena tekmovalna motorna kolesa, kot je npr. SUPERBIKE, in replike, ki se uporabljajo za tekmovalne namene in cestno vožnjo.
 FUCHS Silkolene - olja in maziva za vaš motor RIDE - kompletna paleta maziv za cestna motorna kolesa voznikov, ki uporabljajo motorno kolo kot vsakodnevno prevozno sredstvo.
 FUCHS Silkolene - olja in maziva za vaš motor OFF-ROAD - mazivo, izdelano, da zadosti zahtevam voznikov terenskih motociklov od svetovnih prvakov do ljubiteljskih motoristov.
 FUCHS Silkolene - olja in maziva za vaš motor SCOOT - Paleta specialnih izdelkov, razvitih z namenom, da ugodijo zahtevam voznikov in serviserjev, pri tem pa nudijo optimalno učinkovitost in zaščito vsakemu delu skuterja.
 FUCHS Silkolene - olja in maziva za vaš motor MAINTAIN - Vse za nego in zaščito vašega motornega kolesa

Electrosyntec_technology
Electrosyntec tehnologija odkriva skrito moč ter nudi zaščito za vaše motorno kolo.

Tehnologijo Electrosyntec in lastnosti elektrostatične adhezije poskusimo razumeti na lahek in razumljiv način. Vsi govorimo o atomih, ampak v bistvu vidimo in čutimo samo elektrone. Elektroni so zaslužni za barvo, aromo, teksturo, trdoto itd. Tako delujejo tudi naša čutila, ki so odvisna od elektronov in nam omogočajo, da čutimo, vidimo, okušamo itd. Res je, da je jedro atoma zaslužno za težo, vendar se nahaja pod oblakom elektronov, ki krožijo okoli, zato do jedra ni mogoče priti brez pomoči instrumentov.

Atomi kovine zelo šibko "držijo" svoje zunanje elektrone, ki svobodno krožijo okoli jedra, tudi če jedro z notranjimi elektroni tvori bolj ali manj stabilno rešteko (npr. kristalna rešteka). Ti, tako imenovani svobodni elektroni lahko predrejo v prazen prostor med atomi, predvsem zaradi električnega naboja. Kakorkoli že, ti elektroni so kljub vsemu vezani na pozitivno nabito jedro in ne morejo (pri normalni temperaturi) pobegniti s površine kovine. V bistvu prebijejo veliko več časa malo pod površino kovine, kjer seveda prevladuje pozitivni naboj, saj ni nevtraliziran z elektroni v okolici.

V primeru, da se kovina potopi v tekočino, lahko njena pozitivno  nabita površina privlači negativno nabite molekule tekočine. Vrsta molekul, ki se nagibajo k ustvarjanju mejnih območij, spadajo v skupino nesimetričnih molekul, ker imajo atome, ki privlačijo elektrone samo na eno stran, ta pa zaradi tega postane negativno nabita. Seveda na drugi strani ostane premalo elektronov in molekula postaja pozitivno nabita. Ustvarja se polariteta.

Electrosyntec molekule delujejo na tak način, da se njihov prvi sloj pričvrsti na površino kovine, njegov prosti pozitivni konec pa privlači drugi negativno nabiti sloj molekul in tako naprej. Izkazalo se je, da je tako nastala elektrostatična adhezija obstojna in lahko tvori 10 -50 slojev na kovinski površini. To pa je z vidika podmazovanja popolnoma dovolj, saj če upoštevamo kakovostno končne obdelave kovinske površine, je debelina sloja Electrosyntec lahko enaka površinski hrapavosti obdelave, ki je od 0.1 do 1 mikrona (1 mikron = tisočinka milimetra).

Sedaj vemo, kako elektrostatična adhezija deluje na molekule olja pri izdelkih Electrosyntec. Katere so torej njihove prednosti?

Nastala kemijska vez med mazivom in vitalnimi kovinskimi površinami motorja tvori čvrst in neprekinjen sloj maziva tudi, ko se motor zaustavi, zaradi česar se drastično zmanjšuje obraba v prvih sekundah ob ponovnem zagonu motorja, zato so motor in preostali deli motornega kolesa praktično ves čas zaščiteni. Prav tako sloji molekul electrosyntec dopuščajo uporabo motornih olj z nižjo viskoznostjo, zaradi česar se zmanjšuje trenje, s čimer se pridobi na večji moči motorja, zmanjša poraba goriva in emisija škodljivih plinov.

TRGOSTOR | Akumulatorji in motorna olja za vaš motor
 
Trenutno ni aktivnih novic
 
AKCIJSKA PONUDBA AKUMULATORJEV
Akumulatorji Unibat. Akumulator za vaš motor CB9L-B
V: 12 Ah: 9 A: 130
Redna cena: 27,96 €
Akc. cena: 23,77 €
Akumulatorji Unibat. Akumulator za vaš motor CB14L-A2
V: 12 Ah: 14 A: 190
Redna cena: 40,98 €
Akc. cena: 34,83 €
Akumulatorji Unibat. Akumulator za vaš motor CB10L-A2
V: 12 Ah: 11 A: 160
Redna cena: 34,83 €
Akc. cena: 29,61 €
 
AKCIJSKA PONUDBA OLJ IN MAZIV
Olja za štiritaktne motorje
PRO 4 PLUS SAE 10W-50
Količina: 1 lit
Redna cena: 19,28 €
Akc. cena: 17,35 €
Olja za dvotaktne motorje
PRO KR2
Količina: 1 lit
Redna cena: 16,23 €
Akc. cena: 14,60 €
Olja in maziva FUCHS Silkolene.
Olja za dvotaktne motorje
COMP 2 PREMIX
Količina: 1 lit
Redna cena: 15,68 €
Akc. cena: 14,10 €
 
Izdelava spletnih strani: ETREND